Sfaturi: ce trebuie sa ai la tine cand pleci cu cortul

Excursiile cu cortul reprezinta aventuri de care trebuie sa te bucuri ori de cate ori ai ocazia, mai ales in sezoanele calde. Poti sa pleci cu cortul impreuna cu familia sau impreuna cu gasca de prieteni si cu siguranta va veti distra. Daca pleci cu familia, atunci ai ocazia sa ii arati copilului tau un alt mod de viata si cateva lucruri pe care trebuie sa le stie departe de casa confortabila in care aveti lumina si toate celelalte beneficiii.

excursie cu cortul

In schimb, daca pleci cu prietenii, veti avea parte de o distractie continua: povesti seara, in jurul focului, glume si peripetii care mai de care mai interesante. Oricum ai pleca la drum insa, exista cateva lucruri pe care trebuie neaparat sa le ai cu tine atunci cand pleci cu cortul, pentru propria ta siguranta.

Cortul!

Haha! Unii oameni au patit-o: au plecat intr-o excursie cu cortul si au uitat cortul acasa. Nu ai vrea sa patesti asta, pentru ca nimanui nu ii place neaparat sa doarma sub cerul liber, intr-o padure Asadar, cumpara-ti un cort bun, daca nu ai deja unul. Cel mai probabil vei plati mai mult pentru el, dar trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie: poate ploua torential, ceea ce se intampla foarte des la munte, in special.

excursie cu cortul 2

Izopren

Atunci cand dormi in cort, vei vedea ca noaptea este foarte rece, chiar daca e vara. Izoprenul te ajuta sat ii frigul la distanta, pentru ca este un tip de salteluta dreptunghiulara, care se deruleaza si care se pune pe jos in cort. Abia peste izopren e indicat sa pui sacul de dormit. E recomandat sa cumperi un izopren mai gros, care sa tina frigul la distanta.

Sac de dormit

Sacul de dormit este unul dintre lucrurile elementare pe care trebuie sa le ai atunci cand dormi la cort, oriunde ar fi asta, dar mai ales la munte. Chiar si in timpul verii, temperaturile pot ajunge destul de aproape de zero grade in timpul noptii, asa ca fara un cort de dormit trainic nu vei rezista asa cum trebuie. Cumpara-ti un sac de dormit trainic, pe care sa il poti folosi o vreme indelungata. E o investitie pe termen lung.

Sandvisuri

Daca pleci cu cortul, s-ar putea sa nu ai decat rucsacul cu tine, asa ca iti recomandam sa ai in bagaj suficiente sandvisuri. De asemenea, ai putea lua cu tine conserve, pe care apoi le poti incalzi la un foc de tabara. E indicat sa iti iei si ciocolata, care sa iti dea energie. Excursionistii profesionisti stiu ca exista si ibricuri pentru astfel de drumetii. Ce ar putea fi mai minunat decat o cafea facuta in varf de munte, la rasarit, cand norii sunt mai jos decat tine si privelistea iti taie rasuflarea?

Modern professional contemporay commercial photography by UK photographer Tim Wallace of Ambient Life Photography

Spray impotriva tantarilor

Poti sa mergi cu cortul si in Delta Dunarii, insa aici vei avea nevoie cu siguranta de un spray impotriva tantarilor. Au aparut astfel de produse cu care te dai pe piele si nu mai trebuie sa te lupti cu numerosii tantari din Delta. Nu trebuie sa uiti spray-ul acasa, pentru ca altfel iti vei dori sa pleci din Delta mergand pe jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>