Cum sa calatoresti cu bani putini in Europa?

Multi oameni nu au iesit niciodata din Romania si mereu au gasit motive sa nu o faca. Principalul pretext este insa ca o excursie in afara ar fi destul de scumpa si nu isi permit. Adevarul este ca exista moduri foarte accesibile prin care poti vedea intreaga Europa si fara sa cheltui foarte multi bani. Trebuie doar sa tii cont de anumite ponturi, care sa te ajute sa economisesti bani.
Cauta bilete de avion la promotii
Exista anumite perioade in care poti sa gasesti bilete de avion la promotii. Ai auzit prieteni care ti-au spus ca au ajuns in Londra, Bruxelles sau Roma cu doar 10-20 de euro? Sa stii ca nu minteau. Au stiut doar unde si cand sa caute. Exista mai multe site-uri care iti pot genera cele mai bune preturi pentru biletele de avion de la toate companiile aeriene. Unul dintre ele este Skyscranner. Poti sa il folosesti cu incredere.

cum sa calatoresti ieftin

Cauta insa biletele din timp, sa vezi care ar fi cea mai buna perioada. Si asigura-te intotdeauna ca biletele pe care le-ai gasit sunt bune si exact la pretul scris pe Skyscranner. Uneori site-urile pot fi inselatoare si ma refer la cele aeriene.
Ai rau de avion? Nicio problema, exista si alte solutii!
Nu iti recomandam autocarul sub nicio forma. De cele mai multe ori, poti gasi bilete de avion mai ieftine decat biletele de autocar. In plus, in autocar trebuie sa suporti alti cincizeci de oameni poate si faci pauze doar cand vrea soferul. Sa nu mai spunem ca autocarele care pleaca din Romania de cele mai multe ori nu au toaleta functionala.
De aceea iti recomandam…BlaBla Car. Ce este asta, te-ai putea intreba. Ei bine, e un sistem foarte interesant de transport. Practic, pe site poti sa gasesti oameni care pleaca la drum cu masina personala si vor sa completeze locurile, pe langa faptul ca vor sa mai scoata niste bani de benzina. E o metoda noua de a calatori si este foarte folosita in strainatate.

cum sa calatoresti ieftin2

Practic, pe site te uiti la profilul soferului, ii poti vedea fotografia si datele de contact. Pretul va fi unul mult mai mic decat daca ai pleca cu autocarul sau cu masina personala. Unii soferi cer preturi deloc semnificative, pentru ca doar vor sa aiba companie la drum lung si sa cunoasca persoane noi.
Poti sa gasesti BlaBla Car in intreaga Europa, desi momentan aplicatia exista si in Romania, oamenii de aici par putin sceptici. E o conceptie gresita, intrucat soferii sunt tot oameni. Si in strainatate oamenii sunt chiar mult mai deschisi la minte. Poti vorbi cu soferul sa te lase unde doresti la destinatie, daca are posibilitatea, deci e foarte avantajos.
Nu vrei sa platesti cazare? Nicio problema!
Exista o solutie si pentru asta. Mana in mana cu BlaBla Car este varianta Couch Surfing pentru cazare. Da, exista straini care iti dau cheia apartamentului si te lasa sa stai la ei, doar pentru a cunoaste si alte nationalitati si pentru a-si face prieteni. S-ar putea ca unii sa nu aiba o cheie de rezerva si sa fii nevoit sa respecti programul gazdei, dar asta nu ar trebui sa fie o mare problema, avand in vedere ca nu vei plati nimic.

cum sa calatoresti ieftin3

Cei care practica Couch Surfing nu percep taxe, dar ar fi frumos sa le cumperi ceva simbolic la plecare, in semn de multumire. Poate intr-o zi si ei vor decide sa vina in Romania si tu vei proceda la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>