Cinci pesteri de vizitat in Romania

Romania este o tara foarte bogata din punct de vedere al atractiilor turistice. Munti, paduri, litoral cu nisipuri fine, cascade, specii rare de pasari sau de animale, manastiri superbe, dar si pesteri impresionante pot fi vizitate intreg anul. Inainte sa pleci in strainatate, sa te bucuri de opulenta altora, poate ar fi interesant sa iti descoperi propria tara si sa ii vezi frumusetea de care alte tari poate chiar nu au parte.

 

Asadar, poti de exemplu sa pleci intr-o excursie pentru a vizita cinci dintre cele mai frumoase pesteri din Romania. Trebuie sa ai putin curaj pentru asta, intrucat vei ajunge in subteran, insa crede-ma: cu siguranta experienta va merita!
Pestera Ursilor
Pestera Ursilor este, cu siguranta, una dintre cele mai cunoscute pesteri din Romania. Aceasta se afla in judetul Bihor si atrage numerosi turisti anual prin formatiunile sale carstice. Aici puteti gasi trei galerii diferite. Acestea sunt: galeria Lumanarilor, galera Emil Racovita si galeria Ursilor. Veti incepe turul din galeria Ursilor, care da si numele intregii pesteri, aici unde a fost gasit odinioara scheletul unui urs. Stalactite si stalagmite sunt alte doua elemente esentiale care atrag atentia aici.

pesteri
Pestera Muierilor
O alta faimoasa pestera din Romania este Pestera Muierilor. Aceasta se intinde pe nu mai putin de trei mii cinci sute de metri si este de o frumusete rapitoare. Este, cu siguranta, un alt loc extrem de vizitat din Romania, atat de catre romani, cat si de straini. Aceasta pestera a fost electrificata in anii 1963, iar de atunci nu conteneste sa atraga turisti. In apropiere mai puteti gasi si Pestera Corbului, Pestera Parcalabului, dar si Pestera Iedului. Acestea din urma sunt supranumite Pesterile de la Baia de Fier.

pesteri2
Pestera Scarisoara
Pestera Scarisoara, o alta pestera inedita din Romania. Ea este una dintre cele mai mari pesteri cu ghetari de la noi din tara si se afla in Muntii Apuseni, la peste o mie de metri deasupra nivelului marii. Intrand in aceasta pestera veti cobori pana la 105 metri adancime si veti constata ca pestera are circa 720 de metri lungime. Singura incapere care poate fi insa vizitata aici este Sala mare, care are saptezeci si opt de metri latie si o suta opt metri latime. Celelalte Sali din pestera se numesc: Biserica, Rezervatia Mare, Galeria Coman si Rezervatia Mica.

 
Pestera Vantului
Vrei sa vezi cea mai mare pestera din Romania? Atunci trebuie sa ajungi la Pestera Vantului. Ea se intinde pe cincizeci si doi de kilometri si poate fi gasita in Muntii Padurea Craiului, in apropiere de localitatea Suncuius. Din pacate, doar o mica parte din aceasta pestera este accesibila pentru turisti, insa experienta merita. Aveti insa grija, pentru ca numele nu este unul intamplator ales. Imediat dupa ce a fost descoperita, pestera a devenit cunoscuta pentru curentii puternici de care te izbesti la intrare.

 
Pestera Liliecilor
Pestera Liliecilor se afla foarte aproape de Constanta: la doar cincizeci de kilometri. Ea se intinde pe cinci hectare si are nu mai putin de tre intrari. Aceasta pestera este impresionanta prin faptul ca are galerii de 480 de metri lungime si in interior au fost gasite numeroase vietuitoare ce au fost studiate de specialisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>