Cele mai romantice cinci orase din Europa

Daca vrei sa ii faci o surpriza iubitei, logodnicei sau sotiei tale si sa o duci intr-o excursie intr-unul dintre cele mai romantice orase din Europa, atunci ar trebui sa stii macar cateva lucruri despre aceste destinatii, inainte de a alege una. Batranul continent iti ofera mai multe variante, toate foarte interesante, motiv pentru care este posibil sa iti fie greu sa decizi pentru un singur oras. Iata insa cateva sugestii!
Praga, Cehia
Desi intrata recent in lista celor mai romantice orase din Europa, capitala Cehiei este un oras romatic superb, ideal pentru o excursie de neuitat in doi. Va veti afla chiar in inima Europei, acolo unde veti intalni aproape toate culturile posibile.
Orasul este destul de mare, dar este usor accesibil atat cu metroul, cat si cu tramvaiul sau autobuzul.

praga

 

In Praga, peste Vltava veti descoperi mai bine de o suta de poduri, pe care va puteti plimba la apus sau chiar in toiul noptii. Cel mai cunoscut dintre podurile care travereseaza si imparte orasul in doua este Charles Bridge. Daca vreti sa fiti aproape numai voi pe acest pod, atunci trebuie sa veniti aici spre miezul noptii, cand se rareste forfota turistilor.

Castelul, Copia Turnului Eiffel, gradini frumoase si restaurante romantice: sunt alte atractii care va pot transforma vacanta intr-una de neuitat.
Viena, Austria
Viena este un alt oras extrem de romantic din Europa. Desi putin scump, aici va veti simti intocmai ca un print si o printesa. Gradini intinse pe hectare intregi, palate si castele: iata o lume de poveste in care trebuie neaparat sa iti duci iubita, logodnica sau sotia macar o data, pentru o excursie romantica.

Palatul Schonbrunn, cu gradina sa deosebita si parcul prietenos, Gradina Belvedere, cu resedinta de iarna si cea de vara sunt doar doua dintre locurile in care puteti visa la vremea in care domnitele se fereau de soare cu umbrelute cu dantela, iar cavalerii purtau fracuri si palarii inalte.

be

 

 

Venetia, Italia
Cand spui Venetia, spui automat si romantic. O plimbare cu gondola la ceas de seara, vinuri delicioase din crame atent ingrijite si mancare deosebita: ingredientele principale pentru o excursie romantica. In plus, Venetia este un oras foarte accesibil din Romania.

venice

 

Puteti chiar sa gasiti oferte foarte bune pentru curse cu avionul. Cu WizzAir puteti sa gasiti chiar si bilete cu 400 de lei dus-intors pentru doua persoane, daca urmariti frecvent site-ul companiei aeriene.

 

Ljubljana, Slovenia
Desi aproape ignorata de multi, Ljubljana este una dintre cele mai romantice capitale europene. Farmecul acestui oras este dat de arhitectura si de frumusetea naturala, in primul rand. Oamenii sunt extrem de caldurosi aici, asa ca nu va fi deloc greu sa gasiti pe cineva din partea locului, care sa va arate adevarata frumusete a orasului, dincolo de obiectivele turistice obisnuite.

lhjg

 

Santorini, Grecia
Santorini, din Grecia are un farmec aparte. Exoticul se imbina cu istoria, conturand pentru voi doi un cadru ideal pentru o vacanta romantica. E recomandabil sa veniti aici in afara sezonului, atunci cand nu este plin de turisti, care fac fotografii la tot pasul. Aveti nevoie de liniste si de tihna pentru a descoperi aceasta deosebita destinatie turistica.

roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>