Cele mai frumoase castele din Europa

Vrei sa te simti regina sau printesa pentru cateva zile? Atunci viziteaza cele mai frumoase castele din Europa! Batranul continent are numeroase astfel de castele, pentru care suntem invidiati de toti ceilalti oameni din America sau Africa, de exemplu.

 

Franta are o vale intreaga presarata cu castele foarte interesante, la fel cum se intampla si in Scotia, de exemplu. Insa si Belgia, Romania, Anglia sau Spania au castele impunatoare, semete, care parca se ridica pana la ceruri, daca te uiti de jos in sus. Afla care sunt printre cele mai frumoase castele din Europe si retraieste un fragment din istorie alaturi de cei dragi!

 
Castelul Brodick, Scotia
Scotia este un regat interesant de explorat, insa cand ajungi aici, nu se poate sa nu treci pe la Castelul Brodick. Situat pe insula Arran, castelul este unul dintre cele mai vechi din Europa, rezistand insa foarte bine, in ciuda timpului. Se pare ca a fost ridicat pe vremea vikingilor chiar, atunci cand scotienii incercau sa se apere de atacuri multiple.

cele mai frumoase castele

Cel care a dat ordin sa fie ridicata aceasta fortareata este ducele englez de Hamilton. Dupa ce descendentii familiei Hamilton au renuntat la drepturile asupra caselului, acesta a devenit punct turistic, putand fi admirat atat din interior, cat si din exterior.

 
Castelul Bran, Romania
Puteti incepe turul celor mai frumoase castele din EUropa chiar la noi acasa, pentru ca Branul se afla pe toate listele cu astfel de destinatii. Ridicat de cavalerii teutoni in jurul secolului al XIII-lea, castelul inca se inalta mandru pe culmile romanesti, in apropiere de Bran. Situat intr-o zona montana cu totul spectaculosa, castelul este cunoscut in primul rand datorita legendei lui Dracula care planeaza in jurul lui. Toti strainii cu care te vei intalni vreodata vor sti de Dracula si Transilvania.

cele mai frumoase castele2
Castelul Eltz, Germania
Daca vreti sa vedeti un castel german, atunci va recomandam sa va indreptati catre Castelul Eltz. El se afla intre Koblenz si Trier, in vestul Germaniei. Desi nu se numara printre castelele pe care le veti gasi de obicei in brosurile de la agentiile de turism, este un castel fantastic.

cele mai frumoase castele3

De fapt, este unul dintre cele mai bine pastrate castele din Germaneia, desi are aproape o mie de ani vechime. Puteti sa il vizitati in perioada aprilie – noiembrie, in fiecare an.

 
Castelul Saint-Michel, Franta
Un castel cu totul iesit din comun este Saint-Michel, din Franta, din apropiere de Normandia. Toti cei care au ajuns aici au fost de-a dreptul impresionati, intrucat castelul este construit de-a dreptul pe varful unui munte, ceea ce inseamna ca ridicarea lui a fost anevoioasa si trebuie sa fi durata o perioada indelungata. Initial, aici era o manastire. Astazi? Una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Franta.

cele mai frumoase castele4
Castelul Malbrok, Polonia
Continuand turul celor mai frumoase castele din Europa, ajungem si la Castelul Malbrok din Polonia. Acesta a fost fondat in anul 1247, de catre Ordinul Teuton. Puteti sa-l vizitati doar daca faceti o excursie de o ora cu plecare din Gdansk. Va merita insa!

cele mai frumoase castele5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>